Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 februarie 2017

Poţi. Dacă vrei...

Ai toate resursele necesare. Eşti liber. Să alegi, să poţi, să vrei. Ceea ce numeşti acum „limite” sunt alegerile pe care le-ai făcut în trecut. Ceea ce numeşti „potenţial” sunt alegeri pe care le poţi face acum. Depinde ce vrei mai mult. Căi există întotdeauna. Şi scuze.  Depinde cât de mult îţi doreşti ceea ce vrei.
Dacă nu e ceva pentru care merită să produci o transformare în viaţa ta, nu o face.
Dacă ceea ce îţi doreşti nu reprezintă în sine un ideal vital pentru tine, nu merită efortul. Dar dacă este, îţi eşti dator să încerci. Fă-o pentru tine. Nu ca să-ţi faci mândri părinţii, nu ca să ţii piept celor care ţi-au spus că nu vei putea, nu pentru imaginea ta în ochii celorlalţi. Fă-o pentru că ai ajuns la concluzia că nu vrei să mergi înainte fără. Fă-o pentru că îţi doreşti mai mult de la viaţă. Şi poţi mai mult.
Dacă ai gustat ceva diferit şi te îmbracă aşa cum simţi nevoia, nu vei mai fi la fel.Vei şti că se poate mai mult. Şi este natural să evoluăm. Statul pe loc stinge lumina din oameni puţin câte puţin.
Se poate să vrei iar şi iar exact ceea ce ai. Şi este frumos. Asta înseamnă că ceea ce ai devine tot mai bun. Iar tu îl apreciezi tot mai mult. Este natural să rămâi când poţi construi. Când trăieşti în acord cu valorile tale personale. Ce este autentic nu se demodează niciodată.
Important este să fii sincer cu tine însuţi. Să priveşti adevărul în faţă şi să cauţi soluţii. Să iei decizii noi dacă cele vechi nu te mai reprezintă. Eşti puternic şi ai toate resursele necesare. Căi există întotdeauna. Şi pentru tine, şi pentru ceilalţi. La fel, există şi scuze. Şi pentru tine, şi pentru ceilalţi. Depinde cât de mult curaj ai să fii fericit. Şi cât multă încredere ai că tot ce se întâmplă în viaţa ta este pentru binele tău mai înalt şi te ajută să creşti.
Cu foarte puţine excepţii (incapacităţi fizice sau alte cazuri extreme) nu pot nu există. Şi ar fi foarte sănătos de acceptat şi de recunoscut asta. Înseamnă să-ţi asumi responsabilitatea înainte să o cedezi altei persoane sau altei circumstanţe de viaţă. Există alegeri pe care le facem. Obiceiuri. Rutine. Frici. Ataşament. Dar nu există „nu pot”. Iar obiceiurile sunt bune atât timp cât te ajută să te dezvolţi mai mult.
În ziua când înţelegi că tu eşti responsabil pentru împlinirea şi dezvoltarea ta ca om, te eliberezi. Şi începi să trăieşti în acord cu cele mai importante valori personale. Să fii la locul potrivit. Cu oamenii potriviţi.
Poţi fi fericit. Dacă vrei.
-sursa- http://www.atractiasuccesului.ro/gandire-pozitiva/poti-daca-vrei/
 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu