Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 martie 2011

Jigniti la ...noi acasa.

   
Sa fie Ardealul cum a fost si natiunea ungara cum a fost, este mesajul transmis de premierul ungar Viktor Orban maghiarilor care participa la manifestarile de marcare a Revolutiei de la 1848-1849, organizate, marti, de Partidul Civic Maghiar (PCM) si de Consiliul National Secuiesc (CNS) la Targu Mures.
 Sunt ingrozita de circul din Parlamentul Romaniei. Ceea ce se intimpla acum ,Basescu nu a luat in calcul. El ...marele regizor. Ma bucur ca s-au dezmortit si unii parlamentari incit astazi au luat atitudine in vederea declaratiei facute de Orban.
Aplicand regula "picaturii chinezesti" maghiarii continua sa invrajbeasca prin declaratii hazardate pe care prea putini le sanctioneaza, iar atunci cand o fac, multi cad in extremism. Ardealul, chiar si atunci cand era inclus in Imperiul Austro-Ungar, avea populatie majoritara de nationalitate romana. Tupeul fara margini din astfel de declaratii sau gesturi ca la Miercurea Ciuc ma jigneste, iar autoritatile se fac ca ploua...Deci sa intelegem ca acesta este mesajul si pozitia ambasadei Ungariei la Bucuresti, ambasada care bineinteles promoveaza politica Ungariei. Deci ungurii vin si ne spun oficial, la noi acasa, ca mai devreme sau mai tarziu o sa ne ia Ardealul.... Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar sincer mi-e greata de tupeul ungurilor si de nepasarea si ignoranta politicienilor nostri. Nu zice nimeni sa se recurga la metode sau limbaj extreme dar nici chiar asa, sa-i lase sa ne injure la noi in casa.... Cand romanii din Budapesta au vrut sa sarbatoreasca 1 Decembrie la Teatrul National Maghiar a iesit un mare scandal si pana la urma autoritatile maghiare au anulat evenimentul considerandu-l o jignire la adresa natinuii maghiare. Noi nu suntem in stare nici sa reactionam in vreun fel la toate aceste jigniri aduse la noi acasa. Rusine domnule Boc si Basescu ca v-ati facut ca ploua si nu a-ti luat atitudine...
Rusine ca  ne faceti educatie cum sa traim cu un salariu mediu pe economie,rusine ca ne spuneti mereu ca suntem lenesi si nu vrem sa muncim,rusine ca va-ti cocotat in fruntea tarii si va bateti joc de romani...Ne iertati domnule Basescu si Boc ca mai indrazim sa respiram si sa traim in Romania.Cred ca ar fi cazul sa plecati,nimeni nu va mai vrea.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Un comentariu: